Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

«Ανθολογία επιστημονικής φαντασίας» των εκδόσεων Κομήτης

Η Ανθολογία επιστημονικής φαντασίας των εκδόσεων Κομήτης ήταν μια θεματική ανθολογία, που κυκλοφόρησε σε τέσσερις τόμους την περίοδο 1989-1990 και περιλάμβανε διηγήματα ξένων συγγραφέων. Τη διεύθυνση της σειράς είχε ο γνωστός ηθοποιός, λογοτέχνης και κριτικός Μάκης Πανώριος, συγγραφέας επιπλέον της εισαγωγής σε κάθε τόμο της ανθολογίας, ενώ την επιμέλεια και τη διόρθωση των δοκιμίων έκανε ο εκδότης Σπύρος Μπογιάτης. Η σειρά αυτή ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην ελληνική εκδοτική παραγωγή του είδους.

Ανθολογήθηκαν μια σειρά από μεγάλα ονόματα της φανταστικής λογοτεχνίας καθώς και της λογοτεχνίας της επιστημονικής φαντασίας, όπως ο Άρθουρ Κλαρκ, ο Ισαάκ Ασίμοφ, ο Φρέντερικ Πολ, ο Χάρλαν Έλισον, ο Κλίφορντ Σάιμακ, ο Πόουλ Άντερσον, ο Ρόμπερτ Σέκλεϊ, ο Φριτς Λάιμπερ, ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, η Κάθριν Λουσίλ Μουρ, o Θήοντορ Στέρτζον, ο Α. Ε. Βαν Βογκτ, ο Τζέιμς Μπάλαρντ, ο Τζέιμς Κάμπελ και πολλοί άλλοι. Στο τέλος κάθε τόμου υπήρχε η βιογραφία όλων των συγγραφέων.
Τις μεταφράσεις των διηγημάτων έκαναν οι Γιώργος Ντούμας, Παναγιώτης Σκαγιάννης, Τάκης Αλεπάκος, Όλγα Αναστασοπούλου και Μάκης Πανώριος. Κάθε τόμος ολοκληρωνόταν με βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων του.
Οι τέσσερις τόμοι της σειράς, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες των εξωφύλλων, ήταν οι εξής:

- Ιστορίες από φανταστικούς κόσμους (1989)
- Ταξίδια στο χώρο και το χρόνο (1990)
- Όπερα του διαστήματος (1990)
- Ερωτικές ιστορίες Ε. Φ. (1990)















Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από αυτή την ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου