Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο - Διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο

Νικηφόρος Βρεττάκος, ο φιλοξενούμενος της ερημιάς

Το Επιστημονικό συνέδριο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών με θέμα: «Νικηφόρος Βρεττάκος, ο φιλοξενούμενος της ερημιάς», που δεν είχε πραγματοποιηθεί τον περσινό Νοέμβριο (2020) λόγω των υγειονομικών περιορισμών, θα πραγματοποιηθεί φέτος (12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2021) διαδικτυακά, λαμβανομένων υπόψη των ειδικών υγειονομικών συνθηκών.

Η εναρκτήρια συνεδρία του συνεδρίου για τον Νικηφόρο Βρεττάκο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 μ.μ., ενώ οι δύο συνεδρίες του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουν στις 10.00 (πρωινή συνεδρία) και στις 18.00 (απογευματινή συνεδρία). Τιμώμενη στο συνέδριο αυτό είναι η κ. Τζένη Βρεττάκου-Παπαδημητρίου, κόρη του ποιητή, ενώ στους 38 σύνεδρους περιλαμβάνονται πανεπιστημιακοί καθηγητές, άλλοι εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί, συγγραφείς κ.ά.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και από ώρα 11.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ σόλο βιολί (από την κ. Μαρία-Μποζένα Σουέρεφ) και αναγνώσεις ποίησης του Νικηφόρου Βρεττάκου (από τον κ. Σπύρο Βέργη), με εισαγωγή παρουσίαση και επίλογο του κ. Κώστα Σουέρεφ,σε διαδικτυακή μετάδοση από την Ιερά Μονή Παναγίας (Καρμήλου) της Τενέδου (Σπηλιά). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους καθώς και στη ζωντανή ροή του καναλιού μας στο youtube. Για την καλύτερη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων έχετε τη δυνατότητα να συνδέεστε έως και μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε συνεδρίας, κάτι το οποίο προτείνουμε.

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured

Διαβάστε περισσότερα: https://eksmouseiosolomou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου