Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

"NOVA - Ανθολογία επιστημονικής φαντασίας"

Συγγραφέας: συλλογικό έργο
Τίτλος πρωτοτύπου: NOVA - Ανθολογία επιστημονικής φαντασίας
Είδος έργου: Ανθολογία διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας
Πρόλογος: Χάρυ Χάρισον
Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσάνης
Διορθώσεις: Χριστίνα Γιούρη
Εκδόσεις: Parsec
Έτος 1ης έκδοσης: 1998





Οι συγγραφείς, ξέροντας πως ο βασικός σκοπός της τέχνης τους είναι να διασκεδάζουν τους άλλους, φροντίζουν να παραμένουν πρώτης τάξεως ψυχαγωγοί. Μόλο που κοιτούν τον κόσμο κάτω από καινούριο πρίσμα και προβάλλουν νέες απορίες κι ερωτηματικά, εξακολουθούν να γράφουν καλά διηγήματα ή ίσως και καλύτερα από πριν, ακριβώς επειδή τώρα ασχολούνται με βασικά προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με την επιβίωση του διαστημόπλοιου που λέγεται Γη.

Ταυτόχρονα κάνουν χιούμορ. Επτά τουλάχιστον από τις ιστορίες της παρούσας ανθολογίας στραφτοκοπούν από εξυπνάδα και δύο απ’ αυτές είναι πέρα για πέρα ξεκαρδιστικές. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή που ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί όλα σήμερα γύρω μας είναι τόσο σκυθρωπά, που κάθε συνεισφορά γέλιου γίνεται δεκτή με πραγματική ευγνωμοσύνη.

(Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)

Ανθολογούνται οι εξής συγγραφείς: Ρόμπερτ Σέκλυ, Φρανκ Ρόμπινσον, Φιλίπ Χοσέ Φάρμερ, Ρόμπερτ Σίλβερμπεργκ, Μπάρυ Μάλτζμπεργκ, Αντρέ Καρνέιρο, Ντέιμον Νάιτ, Ναόμι Μίτσινσον, Τζέιμς Γκαν, Τζων Σλάντεκ, Πόουλ Άντερσον και Τζέιμς Τιπτρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου