Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

«Στέλλα, μια ζωή δεν μας φτάνει» της Στέλλας Πριόβολου

Συγγραφέας: Στέλλα Πριόβολου
Τίτλος πρωτοτύπου: Στέλλα, μια ζωή δεν μας φτάνει - Από τη γιαγιά στην εγγονή
Είδος έργου: Αφηγήματα - Προσωπικές μαρτυρίες
Εκδόσεις: Ωκεανός
Έτος έκδοσης: 2020

Τι είναι η ζωή;

- Είναι η γέννηση και η ύπαρξη σε τούτη εδώ τη γη;
- Είναι η προσωπικότητά σου και ό,τι δημιούργησες στον χρόνο που έζησες;
- Είναι αυτά που ήθελες και δεν μπόρεσες να πετύχεις;
- Είναι ο χρόνος που δεν αξιολόγησες σωστά;

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν σε μια αφήγηση δεκατριών ιστοριών, οι οποίες αναφέρονται σε γεγονότα και πρόσωπα, που έπαιξαν ρόλο όχι μόνον στη δική μου ζωή. Είναι επηρεασμένες από τις ιστορίες του Βοκκάκιου στο Δεκαήμερο, όπου ο συγγραφέας ψάχνει επίμονα να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην επιθυμία της προσωπικής μαρτυρίας αυτοβιογραφικής μορφής και στην επιθυμία αντικειμενοποίησης, απομάκρυνσης και πνευματικής αναζήτησης.

Τις ιστορίες αυτές μπορεί να διηγηθεί κάθε γιαγιά στην εγγονή της. Η σχέση αυτών των δύο είναι γοητευτική αλλά και μοναδική, καθώς η ζωή τους τρέχει, της μιας πίσω και της άλλης μπροστά με την ίδια ταχύτητα...


(Από την παρουσίαση της συγγραφέως στο οπισθόφυλλο)

Βρείτε το βιβλίο (ενδεικτικά): https://www.protoporia.gr/

***Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης (La Sapienza), Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ειδική Γραμματέας του Σώματος Ομοτίμων και επιστημονική υπεύθυνη Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, σε Ελεύθερα- Ανοικτά Πανεπιστήμια, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. (Μπορείτε να βρείτε πλήρες βιογραφικό και βιβλιογραφία στο Βιβλιοnet).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου