Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

«...και δικαιοσύνη για όλους» - Μυθιστόρημα του Σπύρου Φλώρου

Η βαθιά, πλήρης νοημάτων και καθαρή γραφή του Σπύρου Φλώρου σε ένα μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε πρόσφατα και του αξίζει να βρει τη θεση του στη βιβλιοθήκη μας.

Συγγραφέας: Σπύρος Φλώρος
Τίτλος πρωτοτύπου: ...και δικαιοσύνη για όλους
Είδος έργου: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2021

Ποια είναι τα όρια του ανθρώπου; Ποιες δυνάμεις κρύβει μέσα του; Ποιες αδυναμίες; Γελά ο Θεός; Θα ήταν μια λύση ένας γελαστός Θεός; Μπορεί να φέρει την Ανάσταση ένα κορίτσι που λέει «άφησέ με να σε αγαπήσω, άνθρωπε»; Στο παλκοσένικο της ζωής ποιο ρόλο παίζει η αγάπη, η δικαιοσύνη Θεού κι ανθρώπου, ο έρωτας, ο θάνατος; Γίνονται θαύματα;

Μέσα σε αυτό το βιβλίο, όπως εξάλλου και στη ζωή, ο ακάματος ανά τους αιώνες βαρκάρης θα έρθει κάποτε να δρέψει τη σοδειά του. Όμως αυτό δεν τον ορίζει νικητή. Ο άνθρωπος, όσο μπορεί, όπως μπορεί – καθένας με τον τρόπο του, με το παράστημά του και το υλικό που είναι φτιαγμένος – θα δώσει τον αγώνα του. Και ίσως κι αυτός ακόμη ο βαρκάρης να μείνει σιωπηλός για λίγο και να δείξει, επιτέλους, σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή· και σε ένα βλέμμα.

Και στο τέλος να δικαιωθεί το αίτημα: και δικαιοσύνη για όλους.

Βρείτε το βιβλίο (ενδεικτικά): https://www.protoporia.gr/

Ο Σπύρος Φλώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε κλασική φιλολογία και εργάζεται ως φιλόλογος. Άλλα του βιβλία: Μια φορά και... διάφορους καιρούς (ποίηση, εκδ. Ζαχαρόπουλος 2020), Πλάτωνα: Πρωταγόρας - Πολιτεία (σχολικό βοήθημα, Ελληνοεκδοτική 2019), Αριστοτέλη Ηθικά νικομάχεια, Πολιτικά Γ΄λυκείου (σχολικό βοήθημα, Ελληνοεκδοτική 2019), Σύμβολο νέας πίστεως (ποίηση, εκδ. Γαβριηλίδης 2018) κτλ. (Πλήρης βιβλιογραφία του συγγραφέα στο Βιβλιοnet. Στην ποιητική του συλλογή Μια φορά και... διάφορους καιρούς έχουμε αναφερθεί εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου