Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Περιοδικό «Οδός Πανός»

Η «Οδός Πανός» είναι ένα από τα παλαιότερα λογοτεχνικά περιοδικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Είναι τριμηνιαίο και εκδίδεται ανελλιπώς από το 1981 με εκδότη τον λογοτέχνη Γιώργο Χρονά. Το μεγαλύτερο μέρος κάθε τεύχους περιλαμβάνει αφιερώματα σε Έλληνες και ξένους λογοτέχνες, καλλιτεχνικά κινήματα κτλ., χωρίς όμως να λείπουν κατά καιρούς και αφιερώματα σε πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών γενικότερα.
Για παράδειγμα, σταχυολογώντας από τεύχη διαφόρων ετών, βρίσκουμε αφιερώματα στον Διονύσιο Σολωμό, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Ιωάννου, τον Μίλτο Σαχτούρη, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, τον Τάσο Λειβαδίτη, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Σαρλ Μπωντλαίρ, τον Τζακ Λόντον, τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον Τζων Κητς, τον Ντύλαν Τόμας, τον Πιερ Πάολο Παζολίνι, τον Λέοναρντ Κοέν, την Κάρεν Μπλίξεν, τον Γκλεν Γκουλντ, τον Λουίτζι Πιραντέλλο, και αναρίθμητους άλλους.
Στο περιοδικό δημοσιεύονται επίσης συνεργασίες σύγχρονων ποιητών και πεζογράφων, υπάρχουν πολλές σελίδες βιβλιοκριτικής και παρουσίασης νέων εκδόσεων, νέα από τον κόσμο της τέχνης και του βιβλίου, άρθρα γνώμης κτλ.

https://odospanos-cigaret.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου