Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Περιοδικό "Αινίγματα του Σύμπαντος"
















Τα Αινίγματα του Σύμπαντος με υπότιτλο αρχικά «μηνιαίο περιοδικό για την έρευνα του αγνώστου» και αργότερα (μετά το τεύχος 45) «μηνιαίο περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης και έρευνας» δημοσίευαν τακτικά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 1975. Ως το 1981, που διέκοψε την κυκλοφορία του, κυκλοφόρησαν 76 τεύχη του (το τελευταίο, 74-76, «τριπλό»). Εκδότης ήταν ο οίκος Χρυσή Τομή των Χρήστου Λάζου και Σπύρου Αλεβιζόπουλου, διευθυντή σύνταξης και εκδότη-διευθυντή του περιοδικού αντίστοιχα [...]

Τα Αινίγματα του Σύμπαντος περιείχαν συνήθως άρθρα αστρονομίας και διαστήματος, ιστορίας και παλαιοντολογίας, τεχνολογίας αλλά και άρθρα που σχετίζονταν με τη διερεύνηση αναφορών για ιπτάμενους δίσκους και «επισκέπτες από το διάστημα» στο μακρινό παρελθόν ή το παρόν κλπ. Κάθε τεύχος ξεκινούσε με το editorial που είχε τίτλο «φιλική επιστολή» και υπογραφή «οι εκδότες», ενώ επίσης αφιέρωνε αρκετές σελίδες σε γράμματα αναγνωστών του.

(Αποσπάσματα από την πολύ καλή και ολοκληρωμένη παρουσίαση του περιοδικού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://wiki.redworlds.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου